Во Вршац е отворена ликовна изложба на сликарката Искра Пенева

0
79
23. Септември во домот на учесниците во Вршац отворена е изложба на фотографии “Бисери на Охридското Езеро” од Искра Пенева од Белград.
Изложба ја отвори председателка на здружението Ленка Стојановиќ а потоа за авторката и за Охрид зборуваше Весна Мицевска Антал и Охридија Димитровска.
Стихови на поетеса Искра Пенева зборуваше Наташа Простран,а со избрани македонски стихови “Струшки мелем” и “Т’га за југ” Ставан Србиновски и Лилјана Милошевиќ ја одушеви публиката.
Во музичкиот дел учествуваа Ристески Дарко и Илија Пауновиќ-членови на пеачка група “Исток десет”,со македонски песни “Лихнида” , “Илчовице млада невесто” и “Бог да бие кој прв почна “.
За сите присутни подготвен е коктел.