Благодарност од Агенцијата за иселеништво до СВП за 15 годишната соработка

0
85

За време на Струшките вечери на поезијата, во делот од програмата кога Агенцијата за иселеништво ја доделуваше наградата ,,Стојан Христов” за најдобра книга поезија од иселеник, директорот Слободан Близнаковски, му врачи плакета за благодарност за долгогодишна соработка на директорот на Струшките вечери на поезијата, Тодорче Тасевски.

Воедно, директорот Близнаковски на Струшките вечери на поезијата им подари и уметничко дело насловено „Лихнида“ од ликовниот уметник Тодор Јовановски од Р. Србија,создадено за време на „Иселеничката ликовна колонија – Крушево 2023″ во организација на Агенцијата за иселеништво.