УСПЕШНА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР НА НАШИТЕ ИСЕЛЕНИЧКИ ФОЛКЛОРНИ ГРУПИ ВО ОХРИД ОРГАНИЗИРАНА ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО

0
147
Културно-уметничките друштва од иселеништво вчеравечер ги разиграа срцата на многубројните посетители кои го проследија фестивалот во центарот во Охрид!
КУД “Македонка” од Виена
МКД “Св. Кирил и Методиј” од Крањ
МКД”Македонија” од Сплит
Ансамбл” Сонце” од Крајова и
Национален ансамбл на Македонците во Р. Србија “Тоше Проески”,
преку македонски изворни песни и ора покажаа како ја негуваат македонската култура во иселеништво!
Со посебни емоции и голем аплауз беа поздравени од многубројната публика!