Македонци кои живеат во Лондон со англиски такси возила тргнаа кон Македонија со добротворна мисија

0
513

Драган Крстев од струмичко Ангелци, Дејан Коцев од Свети Николе, Кико Маневски од делчевско, Трајче Трајков од Кавадарци заедно со Ендрју Ворт од Англија, од завчера се во добротворна патувачка мисија низ 15 европски држави за да ја анимират јавноста за хуманост и собираат донации за помош. Тргнаа со две англиски такси возила со кои треба да извозат околу 4000 километри и да ги потикнат граѓаните на попатните станици по европските држави, да се приклучат во добротворната организација и мисија.

Целиот текст може да го прочитете ТУКА