Македонската сопранистка Ивана Здравкова – ѕвезда во „Кармен“ во Театар Баден, Австрија

0
151

„Најдобрата музичка изведба ја понуди Ивана Здравкова“, „Ѕвезда во подем“, „Со својата длабочина, својот израз и со нејзиниот прекрасен лирски сопран ја има идеалната симбиоза“… ова се само дел од критиките што во медиумите излегоа деновиве по премиерата на операта „Кармен“ на театарот Баден, во која една од главните улоги ја толкува и македонскиот сопран Ивана Здравкова. Таа ја толку улогата на Микаела, една од четирите главни улоги и без разлика што не пееше насловна улога, таа доби најголеми аплаузи и овации, а медиумите покажаа голем интерес за неа. „Кармен“ ќе се игра вкупно 12 изведби.

Повеќе можете да прочитате ТУКА