Politika e privatësisë

0
252

Sipas Ligjit për mbrojtjen e të dhënave personale, Agjencia për Emigracion e Repubikës së Maqedonisë së Veriut, Ju siguron që të dhënat e mbetura në faqen tone të internetit nuk do të keqpërdoren, botuar në ndonjë medium apo ndarë me ndonjë pale të tretë juridike, pëkatësisht me një person fizik.

Me respekt,

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut

Çfarë janë biskotat (cookies) ?

Biskotat (cookies) janë skedarë të vegjël teksti që ruhen në kompjuterin tuaj ose në celular, nga faqet e internetit që vizitoni. Këta skedar teksti mund të lexohen nga faqet e internetit që vizitoni dhe do t’ju ndihmojnë të identifikoheni kur rihapni faqen në internet. Këto skedarë teksti mund të jenë “të përhershëm” ose “të përkohshëm”. Biskotat (cookies) të përhershëm mbeten në kompjuterin tuaj edhe kur e fikni shfletuesin (ju dilni jashtë linje), ndërsa ato të përkohshme fshihen menjëherë pasi të keni mbyllur shfletuesin. Biskotat (cookies) përdoren për një sere qëllimesh, të tilla si të kujtoni aktivitetet dhe preferencat tuaja (përfshirje, prefernca gjuhësore, madhësia e shkronjave, ose mënyra se si shfaqet faqja juaj) për të siguruar përmbajtje të personalizuar në faqen e internetit dhe shfaq historinë e sajë të navigimit.

Pse përdorim biskotat (cookies)?

Faqja e internetit përdor biskotat (cookies) për arsyet e mëposhtme:

Për funksionimin teknik të faqjes në internet;

Për mbledhjen e të dhënave statistikore me një përmbledhje dhe anonime;

Për të mbajtur mend preferecat tuaja si të shfletohen në faqen (preferencat për parametrat e ekranit), si për shembull kontrastin e ngjyrave ose madhësia e shkronjave; Për ta mbajtur mend zgjedhjen tuaj, a jeni dakord (ose jo) me përdorimin e biskotave (cookies) në këtë faqe

Kur vizatoni ueb faqen tone të inernetit www.dpi.gov.mk, ne mund të mbledhim disa të dhëna nga kërkimi juaj, të tilla si si adresa IP, përmbajtja e faqes së internetit që keni vizituar, kur e vizituat atë dhe nga cila faqe e interrnetit ju jeni ridrejtuar, kur vizitoni faqen tone të internetit , ne përdorim një shërbim të pales së tretë Google Analytics për të mbledhur informacione standard të qasjes dhe detaje të sjelljes së vizitorëve, por në mënyrë që askush të mos identifikohet, nuk lejohet Google të zbulohet identiteti i atyre që e kanë vizituar faqen tonë të inernetit.

Çfarë lloj biskotash (cookies) përdorim?

Përdorim biskota (cookies) të vazhdueshme, të cilat mbajnë mend kërkimin/seancën kur përdoruesi e ka fikur shfletuesin në mënyrë që të ruaj statusin e përdoruesit.

Mund të fshini apo kontrolloni biskotat (cookies)?

Informacionet për biskotat (cookies) nuk përdoren për identifikimin tuaj personal. Pranimi i këtyre biskotave (cookies) nuk ështëi i nevojshëm për funksionimin e faqes së internetit, por ato do t’ju ofrojnë një përvojë më të mirë kërkimi. Nëse dëshironi këto biskota (cookies) ju mund ti fshini ose bllokoni ato, por nëse i bëni, disa veçori të kësaj faqe në internet mund të mos funksionojnë si duhet.

Ju mund ti fshini të gjitha biskotat (cookies) që janë tash më në kompjuterin tuaj dhe mund të konfiguroni shumicën e shfletuesve për ti parandaluar ato. Nëse e bëni këtë, do t’ju duhet të rregulloni manual preferencat tuaja çdoherë që vizitoni një faqe në internet, dhe disa shërbime dhe funksionalitete gjithashtu mund të mos funksionojnë.

Shfletuesi i faqjes mund të vendos që ti refuzojë biskotat (cookies), gjegjësisht të paralajmëroj shfaqjen e tyre, dhe të njëjtat mund të fshihen nga kompjuteri i vizitorit në çdo kohë. Biskotat (cookies) janë të nevojshme që faqja e internetit të punoj si duhet në disa raste.