Крис Павловски е Македонец кој живее во Канада во Торонто и е на пат да стане новиот Цукерберг

0
332
Крис Павловски е Македонец кој живее во Канада во Торонто и е на пат да стане новиот Цукерберг. Неговата апликација “Rumble” моментално е на прво место на Play Store во Америка, излезена и на берзата.
Крис Павловски е ко-основач на “Cosmic Development” и главен извршен директор и основач на “Rumble”.
Студирал и работел за Microsoft Corporation.
Крис Павловски бил во Одборот на компанијата за вселенски идтражувања “Следен џин скок”.
Во 2010 година бил избран за финалист за наградите Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2010.
Член е во одборот на добротворната организација “Every Day Child”, член во советодавниот одбор на апликацијата за социјално коментирање “Вториот слој”.
Крис Павловски во Македонија има своја компанија “Cosmic Development” која е прогласена за втора најдобра компанија во Македонија.