Во МПЦ „Свети Никола“ во Инголштад ќе се избира нова црковна управа

0
255
До сите верници на МПЦ-ОА црковна општина св. Никола од Инголштадт
Почитувани,
На 24.09.2022 со почеток во 19 часот ќе се одржи годишно собрание на нашата црковна општина со цел:
– Ибор на нова црковна управа.
Поканети се сите добронамерни православни верници кои МПЦ-ОА ја сметаат за своја црква и своите духовни и верски обреди ги вршат во црковната општина св. Никола тука во Инголштадт.
Нашата црковна општина има потреба од нови идеи, силен елан, ориентирана цел и добра волја за јакнење и
понатамошно постоење!
Со господ напред
Од управата