Во Прличевата одаја во Охрид слики од Мајкл Клос

0
225

Сaмостојната изложба на дела канадскиот уметник со македонски корени Мајкл Клос денеска во 12 часот ќе биде отворена во Прличевата одаја на Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид. Под наслов „Сликарството на патот на хуманоста“ ќе бидат изложени десеттина платна кои за публиката ќе бидат достапни и во четврток и петок од 9 до 15 часот.

Повеќе можете да прочитате ТУКА