Метју Костоф, студент од дијаспората вклучен во практична летна настава во Македонија

0
270

Сакам да изградам кариера во САД, но и редовно да го посетувам родното место на моето семејство, вели Костоф

Во Америка се чувствувам како Македонец. Обожавам да летувам во родната земја на моите предци. Но, не сакав повторно да дојдам тука само за да се излежувам на плажа, туку за да научам нешто ново, вели Метју Костоф од Детроит, САД, кој има потекло од селата Љубојно и Драгош од Македонија. Тој беше еден од студентите од дијаспората вклучени во проектот „Родум од Македонија“ кои летово посетуваа практична настава во македонски институции. Костоф студира хемија, но за време на престојот овде научи како да анализира крв во лабораторија.

Целиот текст тука