Зоран Анчевски е добитник на наградата ,,Браќа Миладиновци“

0
227

За збирката „Збунети компаси“, истакнатиот поет и книжевен преведувач Зоран Анчевски ја доби наградата „Браќа Миладиновци“, што ја доделува фестивалот „Струшките вечери на поезијата“ за најдобра поетска збирка помеѓу две фестивалски изданија. Наградената збирка е во издание на „Или-Или“ од Скопје, дел од едицијата „Поеза“. Анчевски втор пат го добива ова признание, по 2018 година кога му беше наградена „Небесна пантомима“.

Целиот текст тука