Виктор Симјаноски, математичар: Поважно од откривањето е развојот на талентот

0
400

Симјаноски студирал на МИТ во САД и во 2011 година завршил со две дипломи (математика и компјутерски науки). Веќе 11 години живее и работи во Чикаго, каде магистрирал од областа на компјутерски науки

Тој е поранешен учесник и медалист на Интернационалната математичка олимпијада. Денес живее и работи во САД. Дипломирал на реномираниот МИТ, а магистрирал на Универзитетот во Чикаго. Вели дека талентот е предност, но ако си го најдете фокусот, секој сон ќе ви биде на дофат.

повеќе на линкот