Në Ohër ka filluar shkolla verore në gjuhën maqedonase për fëmijët e mërgimtarëve

0
358

Drejtori i Agjencisë së Emigracionit, Sllobodan Blliznakovski, e hapi Shkollën verore në Hotelin Kongresen Centar, ku i përshëndeti të gjithë nxënësit dhe u uroi punë të mbarë dhe suksseshme, me shpresë që do të merrni përvoja të mira, në të cilin do të jetë nxitje për vitin në vijim për tu këthyer në shkollat për të mësuar gjuhën amtare.

Këtë vit në shkollën verore marrin pjesë 34 nxënës nga shtete e ndryshme siç janë: Zvicra Kroacia, Serbia, Suedia, Australia, Sllovenia dhe Austria. Shkolla verore do të zgjasë një javë, ku përveç mësimit të gjuhës maqedonase, fëmijët do të kenë mundësi të vizitojnë monumentet historike dhe kulturore dhe përmes lojërave, puntorive dhe shoqërimit do të njoftohen me vlerat dhe për të kaluarën e tyre në atdhe.