16-годишната Афродита ќе биде единствена Македонка која ќе се натпреварува на Светското првенство во танц: Ќе дадам сѐ од себе за достојно да ја претставам мојата земја

0
278

Афродита Силјаноска е 16 годишна талентирана тинејџерка. Слободно можеме да кажеме дека балетот е сѐ во нејзиниот живот, а тоа го докажува и фактот што паралелно е ученик во балетското училиште „Art Ballet“ во Скопје и средното балетско училиште во Загреб.

Пред неколку години имавте можност на Хаштаг да ја запознаете преку интервјуто кое го даде за нашиот портал и во кое откри многу интересни работи за себе и својата љубов кон балетот. Денес, три години подоцна, Афродита ќе ги брани боите на нашата земја на Светското првенство во танц, кое се одржува од 24 јуни до 2 јули во Сан Себастијан, Шанија.

Целиот текст тука