Заврши Ликовната колонија во организација на Агенцијата за иселеништво

0
447

 

Денеска во просториите на Агенцијата за иселеништво пристигнаа  делата  од  „Ликовната колонија”, која се одржа во периодот од 11 до 17-ти јуни, во Крушево.  На овогодинешната  Ликовна колонија учество земаа 11  уметници од  Република Северна Македонија кои живеат во странство.   Директорот на Агенцијата за иселеништво,  г-дин Слободан Близнаковски и сите вработени им се заблагодаруваат на сите учесници  за изработката на овие прекрасните дела,  со надеж дека и во следните години ќе продолжи соработката.