Македонските уметници од дијаспората во Крушево – се возобнови „Ликовната колонија на иселениците”

0
367

По пауза од околу 10 години во Крушево повторно се враќа „Ликовната колонија” во организација на Агенцијата за иселеништво на која учество зедоа 11 уметници од Македонија кои живеат во странство. Колонијата има за цел меѓусебно да ги вмрежи уметниците од дијаспората за понатамошни заеднички проекти од областа на културата.

повеќе на линкот