Давор Давидович од Скопје – успешен софтверски инженер во Холандија

0
358

Кога студираш во странство, поретко се зборува за предностите, како учење разни домашни вештини – готвење, чистење, перење, менаџирање со финансии, справување со периоди на осаменост, кои инаку не би ги научил на таа возраст, вели тој

Давор Давидович од Скопје моментално живее во Амстердам, Холандија, и работи како софтверски инженер во Асјуеп, компанија за дигитални плаќања, а претходно работел на слична позиција во компанија во вселенскиот сектор, која е во блиска соработка со Европската вселенска агенција. Бил примен на Универзитетот во Мастрихт со целосна стипендија, па по завршување на студиите одлучил да остане и да живее таму. Еден семестар бил на размена во Хонгконг, Кина, каде што се стекнал со големо знаење и искуство. Со Давор зборувавме за студентскиот живот во странство, односно за причините што 6и го натерале секој студент да студира или да живее во Холандија.

повеќе на линкот