Нов бренд на Македонец се појави во светот на модата

0
460

Имав можност да работам за интернационални компании во Македонија, Кина, Шпанија и во Холандија. Научив многу за целокупниот процес, од дизајн, развивање до производство и продажба на текстилен производ. Посебно би го издвоил искуството во централната канцеларија на PVH каде што имав можност да комуницирам и да посетам производни капацитети во Индија, Кина, Бангладеш, Турција, Португалија, Италија, вели Тодор

Тодор Стојанов од Штип е моден дизајнер кој основа свој сопствен бренд под името Leap Concept, кој е препознатлив по плетени производи од 100 % кашмир волна. Докторирал моден дизајн и инженеринг во Шангај, Кина, на Универзитетот „Донг Хуа“, каде што добил стипендија од Владата на Народна Република Кина. Своите дипломски студии ги завршил на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје, на отсекот конфекциско инженерство, по што магистрирал на истиот факултет на отсекот управување со квалитет. Во неговото работно искуство се вбројуваат и ангажманите за интернационалните модни компании C&A, Zara (Inditex), Tommy Hilfiger и Calvin Klein (PHV) во Холандија, Шпанија и Кина. Во интервјуто за Факултети.мк, Тодор ни раскажа за неговиот пат кон успехот и за неговите понатамошни амбиции во светот на модата.

Целиот текст можете да го прочитате тука