Прва Македонка пратеник во словенечкиот парламент

0
495

Сандра Газинковски, Македонка, борец за Слобода и општествени промени е правата Македонка пратеничка во словенечкиот Парламент. Беше избрана на последните избори, како кандидат на партијата што го собори Јанез Јанша од власт. Освои речиси двојно повеќе гласови од нејзиниот главен противкандидат.

-Во Словенија мораше да се случи СЛОБОДА. Со години на политичката сцена имаме исти луѓе кои опшетвото го оставаат на апарати за преживување. Власта нема задача единствено да се занимава со патна инфракстотура и онаа што и е обрска кон народот да го воспева како свој успех, вели Сандра Газинковски, во интервју за Прес 24.

повеќе на линкот